Faste traditioner

Faste traditioner i Humlebo

Alle traditioner er beskrevet i en smtte-model


Nytårskur

I januar holder vi en fest, hvor børnene kommer i deres fine tøj (drengene med skjorte/slips og pigerne i kjoler). Børnehaven er pyntet op og vi spiser noget mad sammen og danser.


Fastelavnsfest

Børn og voksne kommer udklædt i børnehaven og vi slår katten af tønden og spiser hjemmelavede fastelavnsboller.


Bamsefest

Børnehaven inviterer børnenes bamser til en pyjamasfest, hvor vi spiser morgenmad til frokost og danser med vores bamser. Alle møder i pyjamas.


Påsken

Vi tager til børnegudstjeneste i Haslev Kirke og holder påskefrokost i børnehaven.


Legetøjsdag

Sidste fredag i hver måned holder vi legetøjsdag, hvor hvert barn må medbringe 1 stk. legetøj på eget ansvar.


Biblioteksture

Vi bruger haslev bibliotekket rigtig meget, både til at låne bøger, tage op og bare lege eller deltager i deres aktiviteter. 


Film på bibliotekket 

Vi deltager i bibliotekkets arrangementer med kort film for børnene.


Sankt Hans

Vi holder Sankt Hans med alle dens traditioner en heks på bålet, midsommersangen og spiser pølser og brød sammen, når vi har sendt heksen afsted. Derefter er der fri dans til musik på legepladsen.


Skolegruppens sidste dag

Vi holder en fælles afslutning for alle skolebørnene, hvor de bestemmer menuen og vi snakker om at det sidste dag de er i børnehave inden skolestart.


Diskofest for Førskolebørnene

Der afholdes af bestyrelsen diskofest en aften med sodavand, pizza og god musik, samt dans. denne dag siger vi farvel til skolebørnene samt forældrene. 


Sommerfest

Bestyrelsen inviterer til sommerfest i børnehaven for børn, forældre og søskende.


Blomstens dag

Vi inviterer børnenes bedsteforældre og oldeforældre på en hyggelig eftermiddag i børnehaven, hvor de vil have mulighed for at se, hvor deres yndlinge tilbringer deres tid og møde deres gode venner.


Motionsløb

Vi har lavet vores eget motionsløb, som falder samtidig med skolernes motionsdag. Så vi løber i grupper rundt, spiser frugt, for diplommer, strækker ud og for dyrket en masse motion. 


Juleværksted

I november laver vi juleværksted, hvor vi laver hemmeligheder op til jul. Vi laver julegaver og pakker dem imd til vores forældre. 


Julehygge

Børnehaven inviterer børn, søskende og forældre til julehygge, hvor familien kan lave en juledekoration.


Lucia

De kommende skolebørn øver sig i ugerne op til Lucia på forskellige julesange og på Luciadag går de optog for de andre i børnehaven om formiddagen og for forældre/søskende om aftenen. Tillige går de Lucia for beboerne på Tycho Brahes Vej Plejecenter.


Juleaktiviteter

I december har vi rigtig travlt med at julehygge. Vi holder en juletræsfest med børnene, hvor vi danser om juletræet og spiser risengrød og hvis vi er heldige, så kommer julemanden/nissemor forbi med godteposer. Vi går i kirken til julegudstjeneste, vi har juleværksted, hvor vi laver hemmeligheder til mor og far, vi pynter alle stuerne med julepynt, samt pynter vores juletræ og meget meget mere. 


Julefrokost

Vi holder julefrokost med børnene, hvor vi laver en skøn julebuffet og sidder ved julepyntede borde.Vores traditioner strækker sig over hele året, samt en masse andre aktiviteter. Hvis I ønsker nemmere viden om hver enkelt aktivitet, så klik på overskrifterne, som vil sende jer videre til vores SMTTE-modeler, der beskriver aktiviteterne ned til sidste detalje.